RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtektsfrikjent må betale

Sist oppdatert:
Kvinnen var bare 17 år gammel da mannen krøp opp i senga hennes. Han ble frikjent for voldtekt.

Gulating lagmannsrett har frifunnet en 24 år gammel mann for voldtekt, men dømt ham til å betale 40.000 kroner i oppreisning til kvinnen, skriver Stavanger Aftenblad.

Kvinnen var bare 17 år gammel da mannen krøp opp i sengen til henne mens hun sov. Han kledde av henne, og befølte henne. Deretter hadde han seksuell omgang med henne. Aktiviteten stanset først når kvinnen våknet og gikk ut av senga.

I tingretten ble mannen dømt til åtte måneders ubetinget fengsel og til å betale 40.000 kroner i oppreisning. Lagmannsretten frifant ham altså for voldtekt, men dømte ham til å betale erstatning.

Kravene til bevis i en straffesak er strengere enn i erstatningssaker. Derfor kan en av og til få det litt spesielle resultatet at en person slipper fengselsstraff, men må betale erstatning. Retten mener overgrepet har gitt kvinnen senvirkninger som har gjort at hun har mistet ett års skolegang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere