RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix

Vurderer fengsling etter moské-voldtekt

Sist oppdatert:
Den 40 år gamle mannen som natt til søndag ble pågrepet etter en voldtekt i en moské i Kristiansand, blir trolig fremstilt for varetekt tirsdag.

En 29 år gammel kvinne skal natt til søndag ha blitt voldtatt i en moské i Kristiansand. Kvinnen skal han kommet gråtende ut fra moskeen Det muslimske trossamfunn i Kristiansand like etter lokken to natt til søndag. Tre tilfeldige personer møtte kvinnen og fikk hjulpet henne.

Kort tid senere ble 40-åringen pågrepet. Han er ifølge politiet norsk statsborger, men av utenlandsk opprinnelse.

Trolig fengslingsmøte
Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til vil påtalemakten trolig begjære mannen varetektsfengslet tirsdag. Mandag ettermiddag arbeidet politijuristene fremdeles med å vurdere en en eventuell begjæring om varetektsfengsling.

Når fengslingsmøtet blir, er foreløpig uvisst.

- Det har vært et møte i formiddag hvor vi har vurdert om vi skal be om at mannen varetektsfengsles. Beslutningen fra dette møtet kan jeg foreløpig ikke kommentere, sier etterforskningsleder Leif Vagle i Kristiansand-politiet til TV 2 Nettavisen mandag.

Nekter for voldtekt
Politiet er foreløpig svært tilbakeholdne om detaljer rundt etterforskningen. Vagle bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at det er gjort kriminaltekniske undersøkelser som er vanlige etter en voldtekt, men vil ikke kommentere hvilke bevis de har mot mannen.

- Vi har hatt 40-åringen inne til avhør. Hva som kom frem, kan jeg ikke gå i detalj om. Vi har også tatt en rekke vitneavhør fra andre personer. Om disse var i moskeen da overgrepet skal ha skjedd, kan jeg ikke kommentere, sier Vagle til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Fædrelandsvennen skal den siktede nekte for noen at han har noen som helst kjennskap til saken.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere