RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Knut Fjeldstad, SCANPIX)

Vurderer forbud mot fyrverkeri

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap er ikke fornøyd med årets nyttårsfeiring. Nå blir det satt ned en arbeidsgruppe som skal vurdere forbud mot bruk av fyrverkeri for private.
Sist oppdatert:

Direktoratet har ansvar for det sikkerhetsmessige når det gjelder fyrverkeri. Og selv om de endelige tallene på skader og branner etter årets nyttårsfeiring ikke er klare, har Direktoratet merket seg at mye ikke gikk som det skulle.

- Vi vil ta initiativ til en arbeidsgruppe som skal vurdere om vi skal forby fyrverkeri for privatpersoner, sier avdelingsleder Siri Hagehaugen i DSB til TV 2 Nyhetene.

- Er dette et resultat av årets feiring?

- Ja, det er det.

Hagehaugen sier at DSB i alle år har hatt som mål å begrense uvettig bruk av fyrverkeri, og at dette har skjedd i samarbeid med bransjen.

Fortsatt kommer imidlertid mange til skade, og derfor mener Hagehaugen at tiden er kommet for å vurdere et forbud for privatpersoner.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere