RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Internett styrer oss

Sist oppdatert:
I en ny norsk undersøkelse kommer det frem at mange av oss lar internett styre mange av våre valg.

4.589 brukere av SOL har vært med i en undersøkelse om hvordan nettets betydning var i forhold til skifte av jobb, bil, hus, utdanning og lignende.

Nesten halvparten synes nettet er viktig
- 27 prosent av de spurte hadde skiftet bosted siste to år. 41 prosent av disse hadde hatt nettet som avgjørende eller viktig betydning.

- 43 prosent av de som haddde kjøpt bil de siste årene oppgav at nettet hadde hatt avgjørende eller viktig betydning for valget av bil.

- 40 prosent av de som hadde søkt informasjon om egen sykdom mente nettet var avgjørende/viktig.

- Når det er snakk om spørsmål rundt videreutdannelse eller andre karrierefremmende tiltak, mente 40 prosent at nettet var viktig. Derimot var nettet mindre viktig i valg av skole og utdannelse, jobbskifte og barnehageplass.

Bedre enn i USA
En lignende undersøkelse er ifølge Forbruker.no utført i USA. Konklusjonen er at nordmenn i langt større grad enn amerikanere tillegger nettet vekt i valg. Det var bare på utdanning at amerikanerne benyttet nettet mer enn nordmenn.

- En viktig årsak er at internettutbredelsen i Norge er og har vært ekstremt høy. Nær tre millioner nordmenn bruker nå Internett regelmessig, og hele 3,2 millioner har tilgang til nettet, sier Gurli Høeg Ulverud, informasjonssjef i Eniro Norge.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere