RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irakiske styrker angriper Ramadi

Sist oppdatert:
Irakiske regjeringsstyrker har innledet den varslede militæroffensiven mot Ramadi, i et forsøk på å gjenerobre byen fra den ytterliggående islamistgruppa IS.

– Irakiske styrker innledet tirsdag angrepet for å fjerne IS fra sentrum av Ramadi, sier en talsmann for antiterror-enheten i det irakiske forsvaret, Sabah al-Numani.

Ramadi ligger drøyt ti mil vest for Bagdad og er hovedstad i Anbar-provinsen, kjerneområdet for irakiske sunnimuslimer.

Byen, som opprinnelig har nærmere 500.000 innbyggere, ble erobret av IS i mai, noe som var et sviende tilbakeslag for den irakiske regjeringen.

Store deler av befolkningen har siden flyktet, og søndag slapp irakiske styrker flygeblader over byen og oppfordret de gjenværende til å forlate Ramadi innen 72 timer.

En talsmann for det irakiske forsvarsdepartementet hevdet mandag at IS hindret den gjenværende sivilbefolkningen fra å flykte.

– Det foreligger etterretningsinformasjon inne fra byen om at de hindrer familier fra å reise. De planlegger å bruke dem som levende skjold, sa Naseer Nuri. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere