RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jordbærsesongen er her

Nå er de her, de søte norske. Da er det bare å sette i gang å spise - mye! Prøv jordbær- og appelsinsalat med basilikum for eksempel.

Det finnes knapt noe mer fristende enn et stort og saftig jordbær. Nå kan vi endelig også sette tennene i «søtingene» fra norske åkrer.

Verdens beste?
Vi får ofte høre at norske jordbær er blant de beste i verden. Men hvor mye av dette er ren norsk sjåvinisme og hvor mye er fakta? Vel, det er faktisk noe i denne påstanden.

I Norge har vi, på grunn av klimaet, relativt marginale vekstbetingelser. Dette gjør at jordbær krever en lengre vekstsesong for å bli modne. Da får vi mer komplekse smaker enn i veldig varmt klima, hvor jordbærene bråmodnes. I tillegg gjør det kjølige klimaet at bærene får et høyere syrenivå, og dermed smaker friskere.

Jordbær pluss litt til
Jordbærene smaker kanskje aller best rett fra kurven, men innimellom må det være lov å si at man har lyst på jordbær på en annen måte. Og da finnes det måter, mange måter. Ikke bare som dessert, men også i en god salat eller drink.

Les mange jordbær-oppskrifter her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere