RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Lillemaane.no)

Kake uten sukker

Sist oppdatert:
Du kan spise kake selv om du sverger til lavkarbokosthold.

(SIDE2): «En perfekt kake å lage til jul, når suget etter lussekatter øker. Kaken blir veldig saftig og god» Det skriver forfatter av boka «Bakeglede uten sukker», Annika Rogneby.

Alle oppskriftene er glutenfrie og er i tråd med Low Carb High Fat-kostholdet (LCHF). Det går ut på å erstatte karbohydratene i kosten med naturlig fett i så stor grad som mulig.

Ifølge tilhengere vil det holde blodsukkeret stabilt og stimulere til fettforbrenning, ikke fettlagring.

Selv om de offentlige anbefalingene sier at vi bør kutte det mettete fettet er det også lurt å kutte for mye sukker. Jula er en høytid hvor de fleste av oss får i oss for mye av begge deler.

Så hvorfor ikke lage en kake uten sukker og hvetemel?

OPPSKRIFT PÅ SAFRANKAKE TIL JUL:

Antall
15 stykker

Ingredienser
3 egg
1 ½ dl sukrin
100 g smeltet smør
½ dl vann
½ dl fiberhusk
1 pakke safran
1 ts bakepulver
½ ts vanilje
Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Visp egg og sukrin til det blir porøst (i 5 minutter).

3. Hell i smøret blandet med vannet og rør godt.

4. Bland i alle de tørre ingrediensene og rør inn.

5. Hell røren i en form (langpanne på ca. 15x23 cm).

6. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

7. Skjær kaken i stykker når den har kjølnet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere