RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VIL HA PÅ PLASS RETURAVTALE: Statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justisdepartementet reiser til Eritrea i juni.
VIL HA PÅ PLASS RETURAVTALE: Statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justisdepartementet reiser til Eritrea i juni. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Kallmyr til Eritrea for å diskutere returavtale

Eritreiske asylsøkere kan bli tvangsreturnert allerede i år dersom Norge får i stand en returavtale med landet, sier statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justisdepartementet. Han reiser til Eritrea i juni.

– Vi håper på to gode dager i Eritrea med gode samtaler. Vi har en forventning om at eritreerne i større grad etterlever menneskerettighetene, sier Kallmyr til TV 2.

Justisdepartementet har siden i fjor jobbet med å få i stand en returavtale med Eritrea, til tross for at FN mener det er stor fare for fengsling, tortur og forsvinninger for asylsøkere som sendes tilbake til landet.

– Hvis de har fått avslag på oppholdstillatelsen, vil det være sannsynlig at vi kan sende dem tilbake i 2015 hvis vi får til en returavtale, sier Kallmyr.

Flere som har søkt asyl i Norge, har rømt fra Eritreas tvungne militærtjeneste.

Selv om myndighetene har lovet å avvikle militærtjenesten, er det liten grunn til å tro på det, mener Kjetil Tronvoll, professor i freds- og konfliktstudier ved Bjørknes Høyskole. Han er svært kritisk til at Norge som første land i Europa vil returnere asylsøkere til Eritrea. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere