RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli streik i TV 2 Nettavisen

Sist oppdatert:
Meklingen mellom TV 2 og journalistene i TV 2 Nettavisen pågår fortsatt. Blir de ikke enige innen midnatt kan det gå mot streik for 39 ansatte.

Ved midnatt i dag går fristen ut for Norsk Journalistlag (NJ) og TV 2 Nettavisen hos Riksmeklingsmannen. Sluttmeklingen startet klokken 12 i dag og partene sitter akkurat nå i samtaler med meklingsmannen for å bli enige om en ny tariffavtale, heter det i en pressemelding fra Norsk Journalistlag.

Bakgrunnen for meklingen er at journalistene i TV 2 konsernet har en god pensjonsavtale. Etter at TV 2 kjøpte Nettavisen og overførte en del medarbeidere dit, vil ledelsen ta fra dem denne pensjonsordningen, og gi alle ansatte i den nye TV 2 Nettavisen en svært dårlig pensjonsordning. Også ferie og lønn er temaer som må plass i løpet av meklingen.

De siste dagene har flere av de ansatte funnet at det er uheldig å ikke være organisert i en konfliktsituasjon, og antallet NJ-medlemmer i bedriften øker stadig. Til sammen er det nå meldt plassfratredelse for 39 ansatte.

NJ krever at de ansatte i TV 2 Nettavisen skal ha en pensjonsavtale på tilsvarende nivå med den ordning som er i resten av TV 2 konsernet. En slik avtale sikrer likebehandling av alle medarbeidere i bedriften.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere