RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan man kalle dette medisin?

At den hjelper mot høstdepresjoner tviler vi i hvert fall ikke et sekund på.

(LXUS.no) Meteorologene melder snevær denne helgen, og har du ikke lagt om til vinterdekk er det kanskje like greit å holde seg innendørs.

Hvorfor gå langtuer ute når man kan småture inne?

Ukens LXUS-drink er derfor deilig, dekadent og som skapt for sofistikerte innekvelder. Grims Grenkas utmerkede bar manager Elias Gonzalez gir deg denne uken oppskriften på en klassisk champagne-cocktail som garantert vil holde deg varm i høstkulden.

ELEGANT: Grims Grenkas bar manager beskriver ukens LXUS-drink som "en vakker kombinasjon av sprit og vin".

LES OGSÅ:
Drinken som setter bartenderen på prøve
Hvordan kan en whisky koste 90.000 kroner?
Bartenderen kan avsløre deg

- "Classic Champagne Cocktail" er antageligvis den mest berømte av alle champagne-cocktails. For å være helt ærlig føler jeg at den er noe overvurdert, men den er en vakker kombinasjon av sprit og vin. Og for en fantastisk måte å holde seg varm på! forteller mixologen Elias, LXUS' faste fredagsvenn.

Gammel og god

Drinken har dessuten historisk sus over seg, og skal du imponere vennene dine skikkelig kan du også fortelle historien bak den klassiske drinken.

- Den ble først registrert i Jerry Thomas' bok "How to mix drinks" eller "The Bon Vivant's Companion" i 1862. Dette er det første cocktailboken noensinne gitt ut, forteller Elias.

Glad i champagne-cocktails? Prøv en bellini!

- Klassisk champagne-cocktail fikk sin popularitet da John Dougherty vant en cocktail-konkurranse i 1899 med en lignende drink ved navn Business Brace.

Så hva venter du på? Finn frem champagneglassene og kos deg innendørs i helgen!

Slik lager du klassisk champagne-cocktail:

1 brun sukkerbit
3 skvetter Angostura Bitters
2 cl cognac
Champagne

Bløtlegg sukkerbiten i Angostura Bitters og legg den i bunnen av et champagneglass. Tilsett deretter cognac og fyll opp med champagne. Pynt med sitronskall.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere