Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Wiik, Eirill (SCANPIX)

Kan redde 2000 fra hjerteinfarkt

Promotion med annonselenker

Så lett fikser du dette!

Oddsen med annonselenker

Slik ser du landskampene på TV

Ultralyd kan avsløre hjerteinfarkt.

(SIDE2): Ny norsk forskning kan bli livsviktig for mange pasienter i fremtiden.

Lege og forsker Christian Eek ved Hjertemedisinsk avdeling på Rikshospitalet har utviklet en ny metode som kan ha avgjørende betydning for behandlingen av så mange som 25 prosent av pasientene med såkalt lettere hjerteinfarkt. I Norge kan det være snakk om så mange som 2000 pasienter som kan reddes hvert år, skriver Dagbladet .

Ved akutt hjerteinfarkt kan man ha tette kransarterier og utvikle stor skade på hjertet – uten at det synes på EKG. Neste uke fastslår Eek, og hans veiledere Helge Skulstad og Thor Edvardsen, i sin doktorgradsavhandling ved Universitetet i Oslo at ultralyd kan være med å avsløre så mange som 2000 hjerteinfarkt i Norge hvert år, skriver avisen.

I dag brukes EKG for å avsløre om det er snakk om et stort eller et lite hjerteinfarkt, men problemet er at denne metoden ikke er nøyaktig nok til å fange opp alle med helt tette årer eller stort hjerteinfarkt, sier Christian Eek .

12 000 - 15 000 nordmenn får akutt hjerteinfarkt hvert år.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus