RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan selge Bygdøy-tomter for 160-180 millioner

Sist oppdatert:
Øystein Stray Spetalen kan selge tre tomter for til sammen 160-180 millioner hvis alt går etter planen.
Tre av Øystein Stray Spetalens fire eiendommer på Bygdøy som han skal utvikle vil kunne innbringe 160-180 millioner kroner. Det sier tre av Oslos fremste eiendomsmeglere i høyprissegmentet til Dagens Næringsliv.

Investoren har varslet Oslo kommune om utviklingsprosjektet som går ut på å totalrenovere de to sveitservillaene og en gartnerbolig som står på tomtene, alle tre skal ha bryggeanlegg. Kommunen må gå med på å dele opp den ene tomten han kjøpte av Norsk Sjøfartsmuseum for 56 millioner i tre for at prosjektet skal kunne gjennomføres.

I tillegg planlegger Spetalen å sette opp en gigantvilla tegnet av Niels Torp på den siste tomten som han skal beholde selv. Naboeiendommen vil kunne bli den dyreste av de tre.

- Eiendommen er en av de aller beste i Oslo. Treffer Spetalen riktig med valg av arkitektur og andre løsninger, vil eiendommen med den gamle gartnerboligen kunne selges for 40-60 millioner kroner, uttaler advokat Torbjørn Ek til Dagens Næringsliv.

De to andre tomtene kan det bli litt vanskeligere å selge i følge de tre eiendomsmeglerne, grunnen er at sveitservillaer er for spesielt interesserte.

- Sveitservillaer er for spesielt interesserte, men de finnes. Eiendommene kan godt selges for 35-45 millioner kroner dersom man finner en liebhaber, og Byantikvaren ikke setter seg på bakbena i forhold til innvendige ombyggingsarbeider, mener advokat Odd Kalsnes i A-Megler.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere