RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanontall fra TV 2

Sist oppdatert:
Solid inntektsvekst, flate kostnader og null skatt på grunn av Nettavisens fremførbare underskudd gjør at TV 2-sjef Kåre Valebrokk kan smile hele veien til banken etter andre kvartal
TV 2 Gruppen fikk et resultat før skatt på 95 millioner kroner i andre kvartal, mot 51 millioner samme kvartal i fjor.

Omsetningen økte fra 402 til 442 millioner, mens driftsresultatet gikk fra 67 til 92 millioner kroner.

Oppkjøpte Nettavisen bidrar med 10 millioner kroner i både omsetning og kostnader. Det fremførbare underskuddet i Nettavisen gjør også at TV2 slipper skatt.

TV 2 har i inneværende år hatt en svakere oppslutning i seermarkedet enn foregående år. I andre kvartal var seerandelen på 31,0 prosent, mot 33,5 prosent for samme periode i fjor, ifølge kvartalsrapporten.

Til tross for lavere andeler i seermarkedet har TV 2 levert nok seere til å dekke etterspørselen fra annonsørene, opplyses det.

Utsiktene for resten av året betegnes som gode.

- Utfordringen for TV 2 blir å produsere nok seere til å dekke annonsørenes etterspørsel i de kommersielle svært viktige høstmånedene. For å kunne innfri våre salgsmål vil TV 2 derfor satse på et meget sterkt programtilbud i 2. halvår. Internettannonseringen har også vist kraftig vekst så langt i 2003, en trend som vi regner med vil fortsette i 2. halvår, heter det i kvartalsrapporten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere