RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øker Norne-produksjon

Sist oppdatert:
Statoil ser nå en økning i oljeproduksjonen fra Norne etter nyinnstalasjoner.
Statoil har installert en ny bunnramme som sikrer økt utvinning på Norne-feltet i Norskehavet. Totalt venter Statoil at produksjonen vil øke med 10 millioner fat olje som følge av tiltakene.

- Statoils ambisjon er å opprettholde et produksjonsnivå på én million fat oljeekvivalenter per dag på norsk sokkel fram til 2015. Økt utvinning på Norne er et viktig bidrag for å nå våre ambisiøse mål, og det er i tråd med målsettingen om økt utnyttelse av eksisterende infrastruktur, sier Terje Overvik, konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge i en kommentar.

Produksjon fra den nye bunnrammen skal forlenge levetiden på feltet. Denne utbyggingen bidrar til å styrke selskapets posisjon på Haltenbanken, mener Statoil.

Kostnadsrammen for prosjektet er 750 millioner kroner. K-rammen er en typisk undervanns satellittutbygging knyttet opp mot tidligere infrastruktur.

Bruttoverdien på 10 millioner fat olje er med dagens oljepris og dollarkurs rett over 4 milliarder kroner.

Installasjon av K-rammen og oppkobling av rør og kontrollkabel til eksisterende bunnrammer er utført av Acergy Norge. Undervannsutstyret er levert av FMC Technologies.

En av to brønner tilknyttet bunnrammen ble satt i produksjon 18. oktober.

Den andre brønnen skal ferdigstilles av riggen Transocean Arctic i november, og produksjonen fra denne brønnen vil trolig starte i slutten av samme måned. Utbyggingsløsningen åpner for å bore ytterligere to brønner fra K-rammen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere