RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kerry avsluttet Midtøsten-tur uten rammeavtale

Jerusalem (NTB-AFP): USAs utenriksminister John Kerry greide ikke å få på plass et rammeverk for den israelsk-palestinske fredsprosessen under sin tiende tur til Midtøsten.
Sist oppdatert:

Etter fire dagers intenst diplomati måtte Kerry mandag vende tilbake til USA uten rammeverket han håpet på. Men han insisterte likevel på at det er gjort framskritt i fredsprosessen.

Kerry har i separate møter med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Palestinas president Mahmoud Abba forsøkt å presse partene til kompromisser. Men både israelerne og palestinerne har i stedet brukt anledningen til å beskylde hverandre for manglende seriøsitet.

Blant Kerrys forlag var at Israel bør la enkelte palestinske flyktninger som flyktet fra Israel i 1948, vende tilbake til sine hjem, ifølge den israelske avisen Maariv. Men statsminister Benjamin Netanyahu avviste forslaget.

Både Jordan og Saudi-Arabia er nøkkelaktører i den israelsk-palestinske fredsprosessen, og Kerry benyttet overraskende anledningen til å besøke begge land. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere