RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
USAs utenriksminister John Kerry mener prorussiske separatister etter alt å dømme sto bak nedskytingen av et Malaysia Airlines-fly over Ukraina. Alle de 298 menneskene som var om bord i flyet, omkom.
USAs utenriksminister John Kerry mener prorussiske separatister etter alt å dømme sto bak nedskytingen av et Malaysia Airlines-fly over Ukraina. Alle de 298 menneskene som var om bord i flyet, omkom. Foto: Heinz-peter Bader (Reuters)

Kerry fastslår at rakettsystem kom fra Russland

Sist oppdatert:
USAs utenriksminister er ikke i tvil.

John Kerry mener det er liten tvil om at rakettsystemet som ble brukt til å skyte ned Malaysia Airlines-flyet, kom fra Russland.

Ifølge amerikanerne var det etter alt å dømme en bakke-til-luft-rakett av typen SA11 (Buk) som skjøt ned flyet.

– Det er nokså klart at dette er et system som ble overført fra Russland til separatistene, sier Kerry i et intervju med nyhetskanalen CNN.

De tilgjengelige bevisene retter «en veldig klar pekefinger» mot de prorussiske separatistene øst i Ukraina, ifølge Kerry.

– Vi vet med sikkerhet, med sikkerhet, at ukrainerne ikke hadde et slikt system noe sted i nærheten på det tidspunktet, sier Kerry i intervjuet.

USA vet også «med sikkerhet» at separatistene i området hadde tilgang til dette systemet, og at de hadde fått opplæring i bruken av det fra russisk side, sier Kerry til CNN. (©NTB)

Det siste om MH17-styrten:


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere