RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina viktigste faktor i stålpris-oppgang

Sist oppdatert:
En ny studie slår fast at Kina er den viktigste årsaken bak den enorme veksten i stålprisene. Men økt etterspørsel fra India kan trekke prisene videre opp
Bransjemagasinet IndustryWeek skriver om en analyse fra Global Insight som har identifisert Kina som den viktigste faktoren for oppgangen i stålprisene de siste årene.

- Eksplosiv vekst i den kinesiske stålindustrien har produsert fysiske tilstamninger verden over for en rekke stål-produkter, og økt råvareprisen på global basis. Dette er en permanent endring og vil påvirke markedet i tiår, skriver analysebyrået i analysen.

Kina står for en tredjedel av verdens samlede stålkonsumpsjon og produksjon, og står for nær 50 prosent av veksten i dette markedet, skriver IndustyWeek og siterer analysen.

Men jokeren vil være India.

- Den mest viktige faktoren på middels sikt er oppgangen i India. Akkurat nå dominerer Kina analysene, men India kan snart komme til å tre inn i vekstmønsteret og gi en runde til med sterk vekst i ståletterspørselen, skriver analysebyrået.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere