RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Klikk og vinn

Sist oppdatert:
Følg Side2 på Facebook - så kan du nyte gratis is i sommer.

(SIDE2:)

Orker du å spise 14 liter is? Det er nemlig et gjennomsnittlig isforbruk i løpe av et år - og det kan du vinne.

Konkurransen er nå avsluttet. Vinneren annonseres på Side2s facebookgruppe.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Diplom-Is relanserer iskremen Royal med frøkapsler fra orkideen Vanilla Planifolia. Og det er denne isen du kan vinne. Bare meld deg inn i vår Facebook-gruppe lenger ned på siden og bli med i trekningen.

Verdens nest dyreste krydder
På verdensbasis finnes det hele 20.000 orkidétyper, hvor mange av dem er svært vakre. Vaniljestangen er selve frøkapselen i orkideen Vanilla Planifolia og noen nært beslektede arter. Selve vaniljesmaken kommer først etter en nøysommelig og lang prosess med gjæring og tørking, heter det i en pressemelding fra Diplom-Is.

- Det kan ta opptil et halvt år før vaniljestengene har fått sin mørkebrune farge og ettertraktede smak. En av grunnene til at vanilje har vært verdens nest dyreste krydder etter safran, er selve prosessen rundt fremstillingen fra plante til ferdig krydder. Hver eneste blomst må pollineres for hånd. Vi er derfor stolte over å relansere den populære fløteiskremen med ekte vanilje fra Madagaskar. Både med tanke på smak og fordi vi støtter en hardt presset bransje som konkurrerer med produsenter av kunstig vanilje. Det er tross alt levebrødet til hele 150.000 bønder i Madagaskar, sier Erik Sverresen, Kategorisjef i Diplom-Is.

Vaniljetypen fra Madagaskar er av typen bourbon-vanilje og stammer opprinnelig fra Mexico hvor Totonaca-folket betraktet den som en gave fra gudene.

- Vanilje fra Madagaskar er en av flere ekte råvarer som vi nå relanserer fløteiskremserien Royal med. Andre råvarer som benyttes i den nye serien er blant annet mandler fra Spania og ekte whisky. Vi ønsker med dette å bringe en lett tilgjengelig premiumdessert til det norske folk, sier Sverresen.

Lang tradisjon
Ifølge nettleksikonet Wikipedia startet vi med iskremproduksjon i Norge i 1930. Diplom-Is har siden vært et ledende varemerke, med Drammens Is og Henning Olsen på de følgende plassene. I dag forbinder vi spesielt is med sommeren. Men isen er også en populær dessert året rundt.

I dag finnes utallige varianter av iskremen. I butikkene kan du finne alt fra boksis med sjokoladesmak eller vanlig vanilje, eller du kan gå for ispinner som lolli pop, krasj pink, pin up, sandwich, non stop-is, lakrisis, også videre....

Blant de minste nyhetene i år finner du Corny, IceKiss og pæreis.

Les og se mer: Årets småis-nyheter

Konkurransen er nå avsluttet. Vinneren annonseres på Side2s facebookgruppe.

For å følge Side2 på Facebook kan du gå direkte til vår Facebook-side ved å klikke på denne knappen:

og så klikke på «Like» øverst på siden.

Du kan også klikke «Like» i boksen under.

Vinneren trekkes 28. mai.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere