RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltall fra Hjellegjerde, som ventet

Sist oppdatert:
Møbelselskapet Hjellegjerde leverte knalltall i første kvartal. Det var ikke uventet etter den gode fjerdekvartals-rapporten
Hjellegjerdes driftsresultatet i første kvartal 2004 ble sterke 13,2 millioner mot 2,4 millioner kroner samme kvartal i 2003.

Driftsmarginen ble gode 9,7 prosent i perioden mot 2,2 prosent i 2003.

Selskapets resultat før skatt ble 11,6 millioner kroner for første kvartal 2004 mot minus 0,5 millioner kroner for tilsvarende periode i 2003.

- En resultatforbedring kvartal mot kvartal på 12,1 millioner kroner som først og fremst skyldes vekst i selskapets markeder, markedsandeler og effektivitetsøkning i produksjonsenhetene, heter det i meldingen fra Hjellegjerde.

Møbelselskapets omsetningen for årets tre første måneder ble 135,4 millioner kroner mot 109,3 millioner kroner i 2003.

- Økningen i omsetningen genereres av meget god utvikling for selskapets satsningsområde Northern Comfort® og omsetning av Sofa i hjemmemarkedet, heter det i meldingen fra Hjellegjerde.

Selskapets ordreinngang for årets tre første måneder var god, 24,7 prosent høyere enn i første kvartal 2003, heter det i meldingen fra Hjellegjerde.

Ser man på kontantstrømmen i første kvartal var den på 8,9 millioner kroner fra driften. I tillegg ble det investert 2,5 millioner kroner i perioden, slik at nettokontantstrøm kom nede på 3,3 millioner kroner.

Møbelselskapet har nå 26,5 millioner i kontanter. Dette er noe av årsaken til at Hjellegjerde gjentar i kvartalsrapporten at de ønsker å hente penger.

- For å sikre en umiddelbar implementering av selskapets markedsføring- og merkevarestrategi, samt produksjonsinvesteringer har styret anmodet generalforsamlingen om en emisjonsfullmakt.

Hjellegjerde-styre forventer at resultatet for 2004 blir betydelig bedre enn resultatet for 2003, heter det i rapporten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere