RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SELVMORDSBOMBERE: Flere ble drept og skadet, da selvmordsbombere angrep to moskeer i Sanaa i Jemen under en fredagsbønn tidligere i år. 2014 var det verste terroråret på lenge.
SELVMORDSBOMBERE: Flere ble drept og skadet, da selvmordsbombere angrep to moskeer i Sanaa i Jemen under en fredagsbønn tidligere i år. 2014 var det verste terroråret på lenge. Foto: Khaled Abdullah (Scanpix)

Økning i antallet terrorangrep i 2014

2014 det blodigste året på mange tiår.

Langt flere mistet livet i terrorangrep i fjor sammenlignet med året før, ifølge en rapport fra det amerikanske utenriksdepartementet.

På verdensbasis ble det i alt registrert 13.463 angrep i 2014, opp en tredel fra 2013. 

LES også: Oslo-kvinne (20) terrormistenkt

Terror
32.727 mennesker ble drept i angrepene, en økning på 81 prosent. Ifølge rapporten skyldes økningen i hovedsak ustabilitet i Irak, Afghanistan, Syria og Nigeria.

I fjor ble også 9.400 mennesker tatt som gisler, en tredobling fra året før.

Og 2014 har vært et blodig år, også på andre måter.

Krig
Flere mennesker ble drept i direkte krigshandlinger i fjor enn i noe annet år siden den kalde krigen, viser en rapport som ble lagt frem torsdag.

Forskere ved universitetet i Uppsala i Sverige fører ved hjelp av et konfliktdataprogram nøye oversikt over antall krigsofre i verden. Her er tall fra terrorhandlinger ikke tatt med. 

101.400 mennesker ble drept i direkte krigshandlinger i fjor, og 2014 ble dermed det blodigste året siden den kalde krigen som tok slutt i 1989.

LES mer: 2014 var det blodigste året siden den kalde krigen

- Man må tilbake til krigen mellom Irak og Iran, Vietnamkrigen og Koreakrigen for å finne høyere tall. Året 2014 utmerker seg på et svært tydelig vis, sier professor Peter Wallensteen som har vært med på å skrive rapporten.

GRUSOMHETER: Skjermdump av det som skal være en video fra IS-terroristene. Voldshandlingene i Syria og Irak er en av konfliktene som har forårsaket høye drapstall i 2014.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere