Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Kongeviter tror Mette-Marit vil skilles

Shopping med annonselenker

Årets høstfavoritter til herre

Oddsen med annonselenker

Djurgården har tatt kvelden

Svensk kongeviter setter sinnene i kok.

(SIDE2): Under premieren av TV 2-serien «Prinser og prinsesser» lørdag, går svenskene langt i å spå kronprinsparets undergang.

Skilsmisse?
Den svenske historikeren og forfatteren Herman Lindquist tror kronprinsesse Mette-Marit kommer til å gå lei av kongehuset, og vil skilles fra Haakon.

- Personlig tror jeg ikke hun blir værende så lenge. Hun vil synes det er trist og vil gjøre noe annet. For vi har ikke sett slutten på Mette-Marit, sier Lindquist på God Kveld, Norge.

- Kjenner henne ikke
Wibeche Lie, som har jobbet med kongestoff i NTB i over 20 år, reagerer sterkt på svenskens uttalelser.

- Han kjenner henne ikke! Han kjenner en bakgrunn fra ukepressen og det er det eneste inntrykket han kan ha hatt. Det gir veldig mye feilinformasjon, raser Lie.

SE INNSLAGET PÅ GOD KVELD, NORGE PÅ TV 2 SUMO HER

Kronprinsparet virker alt annet enn klare til å skilles. Under kong Haralds 70-årsfeiring i vinter kysset og kjælte Mette-Marit og Haakon som nyforelskede - rett foran store deler av det europeiske kongehus.

LES SAKEN:Kysset som nyforelskede

- Hjelper de svenske prinsessene
Mette-Marit er ikke som alle andre prinsesser. Hun får kraftig kritikk i Sverige for både klesstilen, mangel på ydmykhet og hennes fortid som partyjente.

Likevel gir svenskene henne all honnør for hvordan alenemoren har vokst seg inn i sin kongelige rolle.

Svenske Katarina Hurtin, forfatter av boka «Yrke: Prinsesse», mener Mette-Marit gir de svenske prinsessene større mulighet til å velge ektemann ut fra hvem de virkelig elsker.

- På mange måter har Mette-Marit åpnet døren og banet vei for de nye kongelighetene som ikke har blått blod i årene. For om en alenemor kan gjøre denne reisen, så kan nesten hvem som helst gjøre det, sier Hurtin.

Slottet sensurerte spørsmål
Dokumentaren «Prinser og prinsesser» ble vist i Sverige allerede for et halvt år siden. Da hevdet programlederen Linda Nyberg at slottet nektet henne å stille kritiske spørsmål til Mette-Marit.

Nyberg ville egentlig intervjue kronprinsessen alene.

- Men noen bestemte at Haakon også måtte være med, sier programlederen.

LES SAKEN:Fikk Mette-Marit-sensur

- Ikke uskyldig og ren
Nyberg skapte også stor oppsikt med sine uttalelser om kronprinsessens «urene» fortid:

- Mette-Marit er en prinsesse av folket, slik som Diana var, men hun er ikke like uskyldig og ren... Hun hadde en «bastard» med seg inn i ekteskapet med Haakon - en sønn hun hadde fått med en dømt narkotikaforbryter. Og jeg fikk ikke spurt om det var ok at hans (sønnens, red.anm) pappa er gift med en stripper, eller at hun selv mer eller mindre har vært «pole-danser», lo hun i «Nyhetsmorgon» etter premieren.

Intervjuobjektenes uttalelser har også hevet øyenbryn.

LES:- Mette-Marit blek og kjedelig

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus