RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økonomiske drikketips

Sist oppdatert:
Fest på den økonomiske måten med kanonmelon.

(SIDE2:) - Er det noen av dere som kjører i dag, er det første MacMorten spør når vi møter han denne morgenen.

Vi rister på hodet og lurer på hva han skal finne på denne gangen.

Vi tar hintet i det han drar opp en melon og en flaske med brennevin. Her er tydeligvis inspirasjonen hentet fra nordmenn på tur i sydligere strøk.

- Å herregud! lyder det fra Sarah. - Klokka er ti på halv ti Morten, du er klar over det.
Som vanlig skal hun være forsøkskanin for MacMortens kreasjoner.

Fremgangsmåten er svært enkel, og det skal være mange fordeler med «kanonmelon» skal vi forstå MacMorten rett.

- For det første bidrar det til fem om dagen. Og ved at spriten trekker inn i fruktkjøttet, forsvinner det eventuelt dårlig smak fra dårlig brennevin, sier Morten.

- Så her kan man bruke billig børst? spør Sarah.

Morten nikker, og fortsetter tilberedningen.

I følge MacMorten kan man bruke andre alternativer også. Grapefrukt eller appelsin skal passe ypperlig og kan tilberedes raskere, siden fruktkjøttet er mer porøst.

- Hvis du skal i et kjedelig middagsselskap, kan man servere dette til forrett, og dermed vil festen utarte seg ganske annerledes og kanskje bli morsomt, tipser han oss.

En annen fordel er at dette er svært økonomisk, siden man sparer masse penger som vanligvis går til blandevann.

Alt man trenger er en vannmelon, en halv til en liter brennevin, helst vodka. Og en trakt.

Deretter setter man traktene gjennom skallet på melonen, og peiser ned med sprit. spriten vil sakte renne ned, så man må etterfylle etterhvert som spriten trekker inn.

La melonen godgjøre seg i noen dager, slik at brennevinet trekker ordentlig inn i fruktkjøttet.

God helg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere