RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig LO-kritikk mot arbeidsforhold ved asylmottak

Oslo (NTB): I et brev til arbeids- og inkluderingsministeren kommer LO-forbundet Norsk forening for asylmottaksarbeidere med kraftig kritikk av arbeidsforholdene ved mottak her i landet.

Timelønn på ned mot 90 kroner og manglende tariffavtaler er blant punktene som trekkes fram i et brev til avtroppende arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

De private asylmottakene ligger an til et overskudd i år på rundt 100 millioner kroner, noe som er en femdobling fra 2007, skriver Aftenposten.

«Overskuddet er mulig fordi de ansattes lønns- og arbeidsvilkår er langt under det man forventer for produsenter av offentlige tjenester i Norge. I asylbransjen er det fullt mulig å melke staten for store verdier på bekostning av dårlige lønns- og arbeidsvilkår», skriver leder Vidar Veseth i Norsk forening for asylmottaksarbeidere i brevet til statsråden.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet lover å se nærmere på saken.

- Regjeringen har allerede bestemt å nedsette et offentlig utvalg som blant annet skal se på denne typen spørsmål, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Lorange til avisa.

Administrerende direktør Ahmed Bozgil i Hero Norge AS, som sammen med Norsk mottaksdrift, Lopex og Norsk Folkehjelp er de største aktørene i bransjen, sier han ikke kjenner seg igjen i kritikken. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere