RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kransekake med vri til 17. mai

På nasjonaldagen serverer du kun det beste av det beste, nemlig toppen av kransekaka.

Kransekake må være en av de «norskeste» norske kakene vi har, og passer dermed perfekt på 17. mai.

Å skålde eller å ikke skålde
Hvis du vil ha en lys kransekake må du skålde mandlene. Vil du derimot ha en litt mørkere farge og bedre smak, kan du ha en blanding eller bare uskåldede mandler.

Mandlene skal males på mandelkvern, eller kjøres i en hurtigmikser. Når det er gjort, blandes mandelmassen med melis, hvetemel og halvvispet eggehvite. Deigen skal være seig og smidig når den er eltet ferdig.

En kake med former
For å få riktig tykkelse og størrelse på kransekakeringene bør du ha former. Det kan være vanskelig å lage kaken uten. Formene skal smøres godt før bruk, og dryss dem deretter tynt med semulegryn.

Trill deigen til fingertykke stenger og legg dem formene.

Når kakene har stekt i ovnen, bør de avkjøles litt før de hvelves ut av formene og legges på en rist.

Brødskalk for seighet
Er du blant dem som foretrekker seig kransekake fremfor sprø? Dersom du vil beholde seigheten, kan du legge en brødskalk i kakeboksen.

Kransekake egner seg ellers utmerket til frysing. Da blir den litt seigere. Frys den uten glasur. Sett den sammen og pynt den med melisglasur før servering.

Fyll den med godsaker
Hvis du snur kransekaken opp ned vil den utgjøre et nærmest perfekt kremmerhus som kan fylles med mye godt. De fleste typer fromasj gjør seg svært godt oppi den omvendte kransekaken.

Kransekake
Appelsinfromasj
Sitronfromasj
Ripsfromasj

Flagg og smellbongbonger er en selvfølge på kransekaka. Hva er vel 17. mai uten en skikkelig bløt vits?

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere