RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever operasjon for skifte av juridisk kjønn

Helsemyndighetene krever at John Jeanette Solstad Remø må steriliseres for å få lov til å skifte kjønn. 

Det er diskriminering, slår Likestilling- og diskrimineringsombudet fast.

Remø er juridisk sett en mann, men ser ut som en kvinne. Det skaper problemer i situasjoner hvor det skal framlegges legitimasjon, og Remø ønsker derfor å skifte kjønn juridisk, skriver Adresseavisen.

Men Remø godtar ikke kravene helsemyndighetene stiller. Personer som har en annen kjønnsidentitet enn den de er født med, må i dag gjennom hormonell behandling, diagnose og operere bort kjønnsorganer for å endre juridisk kjønn.

Remø har klaget inn kravet helsemyndighetene stiller til Likestilling- og diskrimineringsombudet, som støtter klagen.

– Helsemyndighetene gir ingen begrunnelser for at man skal måtte gjennomgå disse store fysiske forandringene for å kunne leve som den man føler seg. Kravet er i strid med diskrimineringsloven om seksuell orientering, sier likestilling- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik i en pressemelding.

Helsedirektoratet har opprettet en ekspertgruppe som er i gang med å gjennomgå gjeldende praksis, herunder steriliseringskravet, skriver Adresseavisen. Gruppa skal levere en rapport med anbefalinger innen utgangen av januar 2015. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere