RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kursoppgang gir Sinvest pluss

Sist oppdatert:
Investerings- og riggselskapet Sinvest kan for en gangs skyld vise til en positiv bunnlinje som følge av kursoppgangen for Ocean Rig-aksjen i første kvartal
Sinvest fikk et overskudd på 15,5 millioner kroner i første kvarta.

Det skyldes at selskapet har reversert tidligere nedskrivninger på selskapets aksjer i riggselskapet Ocean Rig. Som følge av en hyggelig kursutvikling for Ocean Rig i første kvartal har Sinvest reversert tidligere nedskrivninger på 16,8 millioner kroner i kvartalet.

Sinvest er Ocean Rigs største aksjonær med 15,9 prosent av aksjene. I vinter vedtok Sinvest å gå mer aktivt inn i riggmarkedet, og har gått fra å være et rent holdingselskap til å bli et riggselskap.

Sinvest har to oppjekkbare borerigger under bygging ved verft i Singapore. De har i tillegg opsjoner på ytterligere to lignende rigger.

Riggene er finansiert gjennom to emisjoner på tilsammen 356 millioner kroner gjennomført i vinter. I tillegg har selskapet etablert en trekkfasilitet på 20 millioner dollar, hvorav 18 millioner dollar er garantert av PPL-verftet som bygger den ene riggen.

Riggene skal leveres i april 2006, og koster henholdsvis 126 millioner og 109 millioner dollar for riggene som bygges ved Keppel Fels og PPL-verftene i Singapore.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere