RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kverneland rammet av valuta

Landbruksmaskinprodusenten Kverneland melder om bedret underliggende drift, men kronekursen gjør at resultatet svekkes. Selskapet tar seg uansett råd til et saftig utbytte
Sist oppdatert:
Kverneland fikk et resultat før skatt på minus 10 kroner i fjerde kvartal, mot minus 6 samme kvartal ett år tidligere.

Omsetningen falt fra 892 til 875 millioner, mens driftsresultatet falt fra 14 til 9 millioner.

Negative valutaeffekter trakk omsetningen ned med 81 millioner kroner og driftsresultatet ned med 18 millioner kroner i forhold til fjerde kvartal 2001, melder selskapet.

- Kverneland-konsernet merket en styrket ordresituasjon gjennom hele 2002, noe vi er tilfreds med i lys av de markedssituasjonen som har preget våre kjernemarkeder, skriver selskapet.

- En sterk kronekurs forventes å prege konsernets resultater også i 2003. De vil løpende bli vurdert og implementert tiltak for å dempe effekten av en slik situasjon, heter det kvartalsrapporten.

- Kverneland-ledelsen ser ytterligere muligheter til kostnadsreduksjon ved mer samordning av produksjon, mer ekstern sourcing og mer euro-baserte underleverandører. Dette vil styrke konsernets konkurranseevne, og samtidig bidra til å dempe problemene for den norske delen av virksomheten som taper sin konkurransekraft på grunn av en sterk krone og for høy lønnsvekst. De videre omstillingene planlegges gjort over den løpende driften som samtidig forventes å vise bedre marginer, heter det videre.

Kverneland foreslår et utbytte på 8 kroner pr. aksje. Selskapet hadde en kontantbeholdning på 77 millioner kroner ved nyttår.

Aksjen endte i dag ned 3 prosent til 70 kroner.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere