RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laveste studierente siden 1955

Renten i Statens lånekasse for utdanning blir fra 1. april satt ned til det laveste nivået siden 1955. Og alt tyder på at renten blir enda lavere i juli
Sist oppdatert:
Den flytende renten i Statens lånekasse er fastsatt ut fra nivået på lån til staten i Norge med flytende rente gjennom fjerde kvartal.

Ett år tidligere, i andre kvartal 2003, var renten så høy som 8,0 prosent.

Dessuten tyder mye på at det neste flytende tilbudet, fra juli, blir enda lavere. Hvis de flytende markedsrentene blir liggende der de er nå, vil tilbudet fra Lånekassen i juli bli ca. 3,1 prosent.

Det er i stor grad Norges Bank som styrer disse korte rentene, og dagens rentenivå ligger det inne en ganske stor tro på at Norges Bank vil kutte styringsrenten fra 2,25 til 2,0 prosent nå i januar, på grunn av meget lav prisvekst og fortsatt laber aktivitet og investering i norske bedrifter.

Fast rente

Fra nyttår kan du binde studielånsrenten i tre år til 4,8 prosent, mens fem år ligger på 5,4 prosent.

Når det gjelder fastrente fra 1. april, er ikke denne fastsatt ennå. Det gjøres basert på statslån med tilsvarende rentebindingstid i februar.

Slik det ligger nå, tipper vi du fra 1. april kan binde studierenten i tre år rundt 4,2 prosent. Men dette er meget usikkert, fordi nivået ikke settes før i februar.

Dersom renten holder seg på dagens nivå kan du videre binde renten i fem år på rundt 4,8 prosent fra 1. april. Men igjen: Dette er svært usikkert ennå.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere