RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LDO ber regjeringen trekke pappaperm-forslag

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) ber Solveig Horne (Frp) droppe forslaget om å la fedre overføre mer av foreldrekvoten til mor.

– Regjeringens forslag vil gjøre pappaukene om til mammauker igjen. Presset på far om at han ikke skal ta ut sine uker i pappaperm er allerede stort, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) har foreslått en ny, utvidet unntaksordning for fedrekvoten og mødrekvoten i foreldrepengeordningen. LDO tror konsekvensen vil bli at mødres tilknytning til arbeidslivet svekkes, mens det blir vanskelig for fedre å bli hjemme med barna.

– Fedrekvoten gjør arbeidslivet mer likestilt. Når både mor og far kan kreve å være hjemme, blir mor mindre utsatt for diskriminering på jobb, og far kan velge barnetid framfor overtid, sier Ørstavik.

I sin høringsuttalelse til Barne-, likestillings- og diskrimineringsdepartementet ber LDO om at forslaget trekkes, med unntak av to forslag om fengselsstraff og amming. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere