RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lege mistet autorisasjon i Norge – jobber i Tyskland

Ble dømt for fire seksuelle overgrep mot kvinner på legekontorer i Rogaland.

Den tysk legen, som i 2009 ble dømt for fire seksuelle overgrep mot kvinner på legekontorer i Rogaland og Hordaland, er nå i full jobb som lege på et tysk sykehus.

Årsaken er at Helsetilsynet, som i 2009 konkluderte med at mannen var en fare for sine pasienter, ikke har varslet sine utenlandske kolleger, skriver Dagbladet.

Han jobber nå som indremedisiner i hjemlandet ettersom han ikke kan jobbe som lege i Norge lenger. Han jobber daglig med kvinnelige pasienter.

Mannen har hele tiden benektet skyld, men ble dømt i både tingrett og lagmannsrett for overgrepene. Han ble også fratatt retten til å kalle seg lege og drive praksis i Norge.

Til Dagbladet sier mannen at han ikke har informert sine nye arbeidsgivere om dommen i Norge.

– Det er en privatsak. Tyskland er en rettsstat, ikke som Norge, sier legen.

Det finnes ikke noe felles autorisasjonssystem for leger i Europa, og mannen kan derfor fortsette som lege i Tyskland selv om han mistet autorisasjonen i Norge.

Direktør Jan-Fredrik Andresen i Statens helsetilsyn bekrefter overfor avisen at norske myndigheter aldri har varslet sine tyske kolleger om tyske leger som er tatt for seksuelle overgrep i Norge.

Ifølge en oversikt avisen har utarbeidet har fire tyske leger mistet autorisasjonen på grunn av seksuelle overgrep i Norge siden 2009. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere