RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lehman tror på videre oppgang i 2004

Sist oppdatert:
Investeringsbanken Lehman Brothers er fortsatt optimistiske tross sterk oppgang på børsene hittil i år, og spår en oppgang på nye 15 prosent for det europeiske aksjemarkedet i 2004
Det fremgår av bankens porteføljestrategi for 2004, melder di.se mandag.

Det internasjonale meglerhuset anbefaler overvekt i sektorene media, teknikk, telekom, markedsrelaterte finansselskap og sensykliske selskaper.

Når det gjelder sykliske selskaper så Lehman senket anbefaling på selskapene som ligger tidlig i syklusen, siden disse har steget mer enn markedet de siste tre årene.

Ifølge di.se anbefaler Lehman nøytral vekst for europeiske energi- og legemiddelselskaper. Sektorene er fortsatt billige men mangler gevinstmomentum.

En av de viktigste årsakene til at Lehman venter videre oppgang er den nåværende høye risikoen for aksjer og aksjegevinster ventes å falle.

Lehman mener at risikopremie for europeiske aksjer i dag ligger på 5,2 prosent, mot 3,1 prosent i snitt siden 1987. resultatveksten er ventet å havn på 17 prosent i 2004 og fra flere sektorer enn i inneværende år.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere