RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leier privatfly av terror-frykt

Frykt for terror kombinert med fyldige lommebøker gjør at stadig flere velger å leie privatfly når de skal flytte på seg.

- Hver gang det skjer noe, øker pågangen. Mange frykter mer terror og føler seg sikrere og mer bekvem i et privatfly, sier daglig leder og pilot Geir Hellsten i Bergen Air Transport til Bergens Tidende.

Selskapet har fløyet VIP-kunder siden 1998, og har merket en eksplosiv vekst i pågangen. Ifølge Hellsten har selskapet til nå i år allerede omsatt for dobbelt så mye som i hele fjor. Han tror selskapet, som nå kjøper et tredje fly, vil omsette for over 30 millioner kroner i år.

Daglig leder Tor Bratli i Sundt Air, det største privatflyselskapet her i landet, bekrefter Hellstens opplysninger om eksplosiv vekst i markedet. Han forteller at folk, i tillegg til frykten for terror, også har skjønt at de kan slippe unna lange køer i sikkerhetskontroll og ved bagasjebånd ved å bruke pengene på privatfly i stedet.

Ifølge BT har det daglig vært flere VIP-flyavganger fra Flesland i sommer. Og det er ikke lenger bare kjendisene som tar privatfly - også turister med velfylte lommebøker velger privatfly fremfor rutefly når de skal forflytte seg.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere