RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leif Höegh utvider bilskipsordre

Sist oppdatert:
Det nå privateide rederiet Lei Höegh & Co har gjennom datterselskapet HUAL plassert en ordre på ytterligere to bilskip. Dermed har rederiet syv bilskip i ordre
Ordrene er ifølge en pressemelding fra rederiet plassert ved Daewoo-verftet i Sør-Korea, hvor Leif Höeghs bilskipsrederi HUAL har fem bilskip ordre fra tidligere.

De to siste nybyggene skal leveres i 2006, og vil i likhet med de fem andre nybyggene ha en kapasitet på omkring 6.100 biler.

De første fem skipene skal leveres i perioden 2004 til 2005. Rederiet har opsjoner på ytterligere skip, antallet er ikke spesifisert.

Ordrene inngår i et fornyingsprogram for HUALs bilskipsflåte, samtidig som rederiet opplever betydelig etterspørsel etter fleksible bilskip for frakt av såkalt "High & Heavy" i tillegg til tradisjonell frakt av brukte og nye biler. "High & Heavy" omfatter lastebiler, anleggsmaskiner og lignende.

De nye skipene er designet med fire regulerbare dekk i tillegg til åtte faste dekk.

HUAL er blant de fem største bilskipsrederiene i verden, og en av konkurrentene til Wilh. Wilhelmsen og deres joint-venture Wallenius Wilhelmsen Lines og EUKOR.

Leif Höegh skriver i pressemeldingen at de forventer at eksporten av biler fra Japan og Sør-Korea vil holde seg sterk de neste årene, mens Kina er ventet å bli en betydelig importør og eksportør av rullende last i fremtiden.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere