RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leter etter to svenske kvinner i Nord-Trøndelag

Levanger (NTB): To svenske kvinner ble mandag kveld meldt savnet i forbindelse med en fottur i Levanger-området i Nord-Trøndelag.

- De ble meldt savnet klokken 21.37. Leteområdet er relativt begrenset, og vi har sendt Røde Kors-mannskaper og hundeekvipasjer dit. Det dårlig sikt og regn, og dermed ikke flyvær, sier vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB.

Letingen etter de to svenske kvinnene fortsatte natt til tirsdag.

- Hvis de ikke blir funnet i løpet av natten, vil vi sette inn helikopter i søket når det blir lyst og bedre vær, sier Walle.

Kvinnene forsvant da de gikk til fots på vei til bilen.

- De var på padletur, og etter turen skulle de begi seg til fots fra stedet der de la fartøyene på land og ned til bilen. Dette er en strekning på 1 kilometer. De skulle følge noen, men kom fra hverandre underveis, sier Walle.

Ifølge Adresseavisens nettutgave er kvinnene i 20-årene, og de var i turområdet sammen med en jevnaldrende mann fra Verdal i Nord-Trøndelag.

De siste dagene hadde de tre gått tur i fjellene i Verdal, og forut for kvinnenes forsvinning mandag kveld, hadde de padlet i Heståa som ligger mellom Levanger og Verdal.

Ifølge operasjonsleder Rune Arnstein i Nord-Trøndelag politidistrikt var det mannen som meldte fra til politiet etter at kvinnene ikke dukket opp ved bilen. Han hadde gått i forveien med utstyret. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere