RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jonathan Nackstrand (Scanpix)

Ligger an til rød seier i Danmark

Sist oppdatert:
Den borgerlige regjeringen står for fall.

Ferske meningsmålinger viser at Socialdemokratenes leder Helle Thorning-Schmidt trolig blir Danmarks første kvinnelige statsminister.

En meningsmåling gjennomført for den danske rikskringkastingen DR av Epinion, viser at den røde opposisjonen ligger an til å få flertall i valget i Danmark.

I målingen får opposisjonspartiene totalt 90 mandater og dermed flertall i Folketinget.

10 år med borgerlig styre
Ifølge den danske avisen Politiken.dk viser stadig nye meningsmålinger at danskene i dag stemmer for at Sosialdemokratene og Helle Thorning-Schmidt får makten.

Dersom det skjer et slikt maktskifte vil det være etter ti år med borgerlig styre.

Det er imidlertid ikke statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt sitt parti som gjør det beste valget. Mens hennes parti står så å si på stedet hvil, gjør småpartiene Enhedslisten og De Radikale et svært godt valg.

Enhedslisten ser ut til å bli mellom to og tre ganger så stort som etter forrige valg, mens De Radikale ligger an til å doble sin oppslutning, skriver NRK.

Venstre tilbake
Hittil er kun 3.7 prosent av stemmene talt opp, men dersom tallene holder hele veien, blir Thorning-Schmidts Socialdemokraterne Danmarks største parti.

Venstre, med nåværende statsminister Lars Løkke Rasmussen i spissen, ser ut til å gå tilbake.

Den røde opposisjonsblokken har ledet på meningsmålingene gjennom hele valgkampen, men forspranget har blitt mindre jo nærmere danskene er kommet valgdagen.

LES OGSÅ: - Blir ingen revolusjon med Gucci-Helle

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere