RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Art of Taste

Løk i pai og supper

Løk er så godt at det er til å grine av. Det finnes mange typer løk, og de kan brukes til mange ulike retter. Vi gir deg oppskriftene.

For noen år siden var løk ensbetydende med den gule kepaløken. På vårparten begynte den å bli heller trist, men vi holdt ut med det. Men løk er ikke løk. Den finnes i mange varianter, og varierer fra den gule løken som kan være temmelig skarp, via rød og hvit løk til den søte og milde sjalottløken.

Vanligvis skiller man ikke mellom ulike typer rødløk, men det finnes noen sorter som er kraftigere på smak og tåler lenger lagring. Vil du ha en enda mildere løksmak, velger du purre eller vårløk, som også er å få tak i på høsten.

Løk kan brukes rå, kokt eller stekt og brukes gjerne som en smaksforsterker, men kan godt brukes som hovedingrediens også i paier, supper eller ovnsbakt og evt. fylt.

Her er noen deilige oppskrifter hvor løken virkelig får vist seg frem:

Fransk løksuppe

Løkpai

Friterte løkringer med øl og persille

Ovnsstekte kyllinglår med løk og tomat

Flere oppskrifter finner du her hos Art of Taste

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere