RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løslot Åsane-siktet

En 26-åring som i november ble varetektsfengslet i Bergen, siktet for delaktighet i to drapssaker, ble like før påske løslatt.

26-åringen ble i november siktet for medvirkning i Lindås-drapet i 1999 og Åsanedrapet året etter. Han skal ifølge politiets siktelse ha fremskaffet drapsvåpenet i begge de to drapssakene, og er siktet for medvirkning til overlagt drap.

Men etter fem måneders varetekt, ble 26-åringen like før påske sluppet fri, skriver Bergensavisen.

- Vi fant ikke lenger grunnlag for å holde siktede i varetekt, og det er ikke lenger fare for bevisforspillelse, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold til avisen. Han vil ikke kommentere om de vil gå inn for tiltale eller henleggelse når de sender sin innstilling til statsadvokaten.

Bakgrunnen for siktelsene i de to drapssakene var nye opplysninger fra drapsdømte Jarle Olsen og en annen kriminell. 26-åringen har hele tiden nektet straffskyld, og hans forsvarer, advokat John Chr. Elden, sier til BA at han regner med løslatelsen betyr at saken nå er over for hans klients vedkommende.

De to drapssakene gjelder drapet på Yngve Elvik i 1999, det såkalte Lindås-drapet, og drapet på Øyvind Bjarte Madsen, det såkalte Åsane-drapet, i 2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere