Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Det svenske kongehuset (royalcourt.se)

Madeleine bekrefter bryllup

Shopping med annonselenker

Årets høstfavoritter til herre

Oddsen med annonselenker

Djurgården har tatt kvelden

Så er det offisielt. Prinsesse Madeleine skal gifte seg.

(SIDE2:) Måneder etter at hennes storesøster, kronprinsesse Victoria, annonserte sin forlovelse med Daniel Westling, er det nå klart for et nytt kongelig bryllup i Sverige.

Ryktene stemte
I går, mandag, meldte Svensk Damtidning at det svenske hoffet var kort tid fra å annonsere at Madeleine skal gifte seg med sin mangeårige kjæreste, Jonas Bergström.

LES MER: – Prinsesse Madeleine er forlovet

Nå har slottet selv bekreftet dette via sine nettsider.

Sju år sammen
Prinsesse Madeleine og Jonas Bergström har vært et par siden 2002. De bor ved siden av hverandre i en av Stockholms bedre bydeler, noe som fikk media til å spørre seg om de ikke bare kunne kalle seg samboere for et par år tilbake.

De to er gode venner både med kronprinsesse Victoria og hennes forlovede Daniel Westling, og bror prins Carl Philip. Bergström har deltatt i flere kongelige sammenhenger, men alltid ytterst diskret.

Jurist
Jonas Bergström (30) er jurist og født i 1979 i Danderyd i Sverige. Han vokste opp nord for Stockholm med mor og far og to brødre. Far Claes Bergström driver et eiendomsselskap. Hans mor Elisabeth jobber innenfor Danderyds kommunes voksenopplæring.

Ifølge det svenske slottet er Bergström en aktiv fyr, og har blant annet drevet med fotball på elitenivå. Han er også glad i jakt og kunst, og burde således gå bra sammen med sin svigerfar.

Frieriet og den kommende ekteskapsinngåelsen har gått riktig for seg.

«Idag den 11 augusti 2009 tillkännages förlovning mellan Prinsessan Madeleine och jur. kand. Jonas Bergström. Efter att H.M. Konungen givit sitt samtycke till att Prinsessan Madeleine ingår äktenskap med Jonas Bergström har H.M. Konungen i enlighet med grundlagens bestämmelser inhämtat regeringens samtycke», heter det fra det svenske hoffets sider.

Victoria først ut
Dato for bryllupet er ikke bestemt. Men ifølge Slottets informasjonssjef Nina Eldh skal ikke bryllupet stå før kronprinsesse Victoria har giftet seg.

Finn din drømmeprins eller -prinsesse på Norges største datingtjeneste.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus