RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP (AP)

Madeleines foreldre saksøker etterforskningsleder

Sist oppdatert:
Foreldrene til den lille britiske jenta Madeleine McCann, som forsvant under en ferietur i Portugal sommeren 2007, har saksøkt etterforskningslederen for ærekrenkelser.

Goncalo Amaral var tidligere politisjef i Algarve og slo i september 2007 fast at ekteparet Kate og Gerry McCann hadde status som mistenkte i saken.

Bare noen uker senere ble Amaral fjernet fra stillingen, men han har senere skrevet bok der han anklager det britiske ekteparet for å ha vært involvert i fireåringens forsvinning.

Portugisisk politi slo alt i juli 2008 fast at ekteparet ikke lenger hadde status som mistenkte i saken.

En portugisisk domstol nedla i september i år forbud mot salg av Amarals bok, som har tittelen «Sannheten om løgnen».

Nå har det britiske paret saksøkt Amaral for ærekrenkelser, og når saken åpner i Lisboa i dag er de på plass i rettssalen.

- De kommer bare til å delta under åpningen av saken, forteller en venn av familien.

Portugisisk politi har avsluttet sin etterforskning av forsvinningen, uten å finne svar på hvor det ble av den lille britiske jenta.

Privatetterforskere leter fortsatt på oppdrag fra foreldrene, men heller ikke disse har lykkes med å oppklare forsvinningen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere