RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Teknikere fra Kripos i arbeid ved bussen fra Valdresekspressen på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, der tre personer ble knivdrept i november i 2013.
Teknikere fra Kripos i arbeid ved bussen fra Valdresekspressen på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, der tre personer ble knivdrept i november i 2013. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Mann tiltalt for overlagt trippeldrap i Årdal

Sist oppdatert:
En 31 år gammel mann fra Sør-Sudan er tiltalt for tre tilfeller av overlagt drap på Valdresekspressen i november i fjor, melder Bergens Tidende.

- Han er tiltalt for tre tilfeller av overlagt drap, sier 31-åringens forsvarer, Fredrik Verling til Bergens Tidende.

Han ønsker ikke kommentere saken før han har snakket med sin klient. Tiltalen ble forkynt for sørsudaneren i Bergen fengsel tirsdag.

Tiltalen på overlagt drap innebærer at påtalemyndigheten mener 31-åringen planla drapene på forhånd, og den har en strafferamme på 21 års fengsel.

31-åringen hadde fått avslag på asylsøknaden sin og skulle sendes ut av Norge dagen etter at han angrep og drepte bussjåføren og to passasjerer på Valdresekspressen fra Årdal i Sogn og Fjordane.

I mai ble han erklært strafferettslig tilregnelig av de tre rettspsykiatrisk sakkyndige som har observert ham. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere