RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marokko ber Norge granske Skah-saken

Rabat (NTB-AFP): Marokko ber norske myndigheter om å granske hvordan Khalid Skahs barn kunne ta seg fra Marokko til Norge.

Juridiske myndigheter i Marokko har konkludert med at reisen til Norge var ulovlig, opplyser det marokkanske utenriksdepartementet.

De to barna, Skahs 13 år gamle sønn og datteren på 16, rømte fra farens hus i Rabat 19. juli i år og kontaktet deretter den norske ambassaden fordi de følte at de var i livsfare. Tre dager senere reiste de to barna til Norge.

Marokko ønsker særlig at Norge etterforsker immigrasjons- og politiattaché Stein Haugen ved ambassaden i Rabat for «handlinger uforenlige med stillingen hans og som strider mot Wien-konvensjonen om diplomatiske forbindelser».

«Marokko kan ikke annet enn beklage den direkte innblandingen fra norske diplomater», heter det i uttalelsen fra Marokkos utenriksdepartement.

Tidligere OL-mester Khalid Skah utlovde denne uken en dusør på 500.000 dollar til den som fører de to barna tilbake til Marokko. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere