RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Matsnobberi gjør oss fete

Sist oppdatert:
Ernæringsfysiolog Mette Svendsen mener kokebøker og mattrender har skylda for at vi får i oss for mye mettet fett.

(SIDE2): - Man velger Creme fraiche fordi man tror det er bra å ha i retten, eller fordi man har lest det i en kokebok. Det mange ikke vet er at det er nesten like mye fett i creme fraiche som det er i kremfløte, sier ernæringsfysiolog ved Ullevål universitetssykehus, Mette Svendsen til Kanal 24.

Tall radiostasjonen har hentet inn fra TINE viser at vi kjøper hele 34 ganger mer matfløte, tredobbelt så mye creme fraiche like mye seterrømme og mer lettrømme enn for ti år siden.

- Bekymringsfullt, mener Svendsen. Dette gjør at vi får i oss mer av det fettet som vi håper å redusere i kosten.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere