RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Johannessen, Sara (NTB scanpix)

Mattilsynet hardt ut mot VOSS Vann

Hevder de «skryter på seg» luksusingredienser.

(SIDE2): Mattilsynet mener flaskevannet Voss Vann ikke er så eksklusivt som produsenten hevder – og at Voss Production villeder kundene med merkelapper som «artesisk».

Det skriver Agderposten, tirsdag.

Mattilsynet pålegger nå Voss Production å fjerne den eksklusive merkingen.

«Artesisk» vann
Agderposten har fått tilgang til en rapport med varsel om vedtak fra Mattilsynet i Aust-Agder. Der pålegges Voss Production AS i Iveland å fjerne den eksklusive merkingen «artesian» – eller artesisk – på selskapets sylinderformede vannflasker.

En artesisk kilde inneholder noe av det reneste drikkevannet som finnes. Dette fordi vannet, som er filtrert over lang tid, står under trykk – og dermed strømmer opp av seg selv når man borer seg ned til det. Det gjør, ifølge Mattilsynet i Aust-Agder, ikke vannet fra Voss Water i Iveland.

Mattilsynet hevder at selskapet villeder kundene til å tro at de drikker et langt mer eksklusivt vann enn de i virkeligheten gjør.

- Amerikansk lovgivning
Flaskevannet fra Voss har helt siden starten markedsført vannet som eksklusivt og kjendiser rundt om i verden sies å ha en forkjærlighet for vannet, som også selges i sylinderformete, høye og slanke flasker.

Madonna skal angivelig ha vært rasende da hun ved et luksushotell i New York, ikke fikk serverrt det norske vannet og også Brad Pitt og Britney Spears skal være blant vannets mange tilhengere.

- Vi bestrider at vannet ikke er artesisk. Det er det, i henhold til den definisjonen som er tatt i bruk i amerikansk lovgivning. På dette punktet forholder vi oss til lovgivningen i USA, svarer Styremedlem i Voss of Norway, Rune Fløgstad til avisen .

Han mener markedet for Voss Vann hovedsakelig er i USA.

.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere