RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Darren Hauck (AFP)

McCain: - Palin er en enestående presidentkandidat

Sist oppdatert:
Tidligere presidentkandidat John McCain antyder han vil støtte Sarah Palins presidentkandidatur.

Republikanernes presidentkandidat i 2008, senator John McCain, sjokkerte USA og verden for øvrig da han utpekte den ukjente Alaska-guvernøren som sin visepresidentkandidat sensommeren 2008.

Palin har flere ganger insinuert at hun har ambisjoner om å stille som presidentkandidat i 2012.

- Enestående kandidat
Nå antyder McCain at han vil gi en støtteerklæring til Sarah Palin dersom hun velger å kaste seg inn i den republikanske nominasjonsprosessen.

McCain omtaler Palin som «en enestående presidentkandidat for 2012», men legger til at det er altfor tidlig å komme med noen konkret støtteerklæring, skriver Washington Post.

- Jeg tror heller ikke Sarah ville ha ønsket at jeg gjorde det, før hun har tatt en endelig beslutning, sa McCain på CBSs «The Early Show».

- Jeg mener det er altfor tidlig å plukke ut vinnere og tapere, sa McCain som er senator i delstaten Arizona.

McCain kjemper om å bli valgt til en femte periode i Senatet under høstens mellomvalg i USA.

Tea Party-bevegelsen
Palin har vært svært aktiv i det amerikanske mellomvalget denne høsten. Hun fremstår som en av frontfigurene i den svært konservative Tea Party-bevegelsen, og har kommet med en rekke personangrep mot den sittende presidenten Barack Obama.

Kongressvalget i USA er 2. november. Ifølge meningsmålingene er Det demokratiske partiet i fare for å miste flertallet i Representantenes hus, men vil trolig klare å holde et knapt flertall i senatet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere