RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meglerne drikker City tørr

Sist oppdatert:
Bonus-sesongen i Londons finansdistrikt, City, har ført til mangel på champagne. Meglere har drukket byen tørr. Les mer her:
Meglere og andre finansfolk som holder hus i Londons finansdistrikt City er ikke kjent for å spytte i glasset når noe skal feires.

Beryktet er også festene som utspiller seg rundt bonustidene, når finansfolket har flust av penger som brenner i lommen. Men til forskjell fra tidligere har det nå kommet et kjedelig problem i City - de begynner å gå tom for Champagne.

Ifølge Decanter.com har campagnehuset Dom Pérignon meldt om at lagrene av de største magnumflaskene til den eksklusive champagnen er på vei til å tømmes.

- Vi er nesten tom, sier en talsmann for det berømte champagnemerket.

En gjennomsnittlig bonus i City skal i år være på 23.000 pund, mens de store guttene gjerne drar inn et syvsifret beløp hver januar-.

- Vi har sett lignende mønster som dette i fjor. Det ser ut som om når bonusene blir annonsert vil City feire med en så stor flaske champagne som mulig, sier Dom Pérignon-talsmannen til Decanter.com.

Magnumflaske av typen jeroboam er nesten tømt, noe som også gjelder methuselahs, som inneholder tilsvarende som åtte flasker champagne. En flaske jeroboam fra de mest anerkjente champagnehusene koster over 3.000 pund flasken på Londons restauranter og nattklubber.

Corney & Barrow, en restaurantkjede med 12 vinbarer i City, uttaler til Decanter.com at Dom Perignon er favorittmerket, men at alle toppchampagnene går unna.

Selskapet melder om en vekst på salget av magnumflasker på hele 40 prosent i år. Den som selger mest er imidlertid magnumflasken til standardcuveen fra Veuve Clicquot, bedre kjent i Norge som Gul Enke.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere