RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Menn blir idioter av vakre kvinner

Sist oppdatert:
Nå er det vitenskapelig bevist: Menn oppfører seg som tullinger når de er i nærheten av vakre kvinner.

Forskere ved McMaster-universitetet i Canada ba menn utføre ulike oppgaver etter at de var blitt vist bilder av kvinner.

En del av kvinnene på fotografiene var vakre, mens andre var lite attraktive.

Forsøkspersonene gjorde i snitt dårligere valg når de ble vist bilder av vakre kvinner enn når de fikk se bilder av kvinner med mindre fordelaktig utseende.

Ved ett tilfelle skulle mennene rulle to terninger. Dersom terningene viste like mange øyne, ble de belønnet med premier på ulike pengesummer. Forsøkspersonene kunne derimot velge om de ville ha en langt høyere premiesum dersom de ventet med å få utbetalt pengene noen dager. Menn som hadde sett bilder av pene kvinner, valgte oftere å ta pengene med en gang.

Kvinnelige forsøkspersoner gjennomgikk det samme eksperimentet der de ble vist bilder av kjekke og ukjekke menn. I disse forsøkene hadde mennenes utseende ingen innvirkning på kvinnenes valg av premier.

De kanadiske forskerne sier ifølge nyhetsbyrået AP at forsøket tyder på at menn har problemer med å vurdere langsiktige konsekvenser når hormonene bruser i blodet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere