RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer møkk i Tyco-regnskapene

Sist oppdatert:
Det skal være avdekket ytterligere regnskapsjuks i tallene til det store amerikanske industrikonglomeratet Tyco
Ifølge Wall Street Journal skal det ha blitt avdekket nye 1,2 milliarder dollar i regnskapskrøll i Tycos bøker. Disse er ventet å bli lagt frem når konsernet legger frem tall for første kvartal torsdag.

Avisen siterer kilder familiære med situasjonen.

Avsløringen kan skape problemer i forbindelse med at Tyco hentet inn 4,5 milliarder dollar ved utstedelse av konvertible obligasjoner i januar. Investorene som gikk inn i emisjonen har sannsynligvis ikke fått det hele og fulle bilde av den finansielle situasjonen i industrikonglomeratet.

Så sent som i desember gikk selskapet ut å fortalte aksjonærene at de interne undersøkelsene ikke hadde avdekket tilfeller av betydelige unndragelser i konsernet.

I mars meldte Tyco at det var avdekket problemer tilsvarende mellom 265 og 325 millioner dollar. Det er ifølge WSJ uklart om de nye avsløringene vil lede til nedskrivninger og belastninger i kvartalstallene eller i tidligere regnskapsperioder.

Aksjen har falt tungt i førbørshandel i USA i ettermiddag.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere