RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer normal mai for kjøleskipene

Sist oppdatert:
Kjøleskipsratene kom ned sesongmessig i mai og udner fjorårsnivåene. Med en langt sterkere april enn i fjor ble fallet i mai langt markert
Snittratene for moderne kjøleskip i mai endte på 73 cent pr. kubikkfot. Til sammenligning endte ratene i mai i fjor på 81 cent.

For eldre kjølskip endte snittraten i mai på 53 cent, og så det under det uvanlig sterke mai-markedet i fjor hvor de gamle skipen seilte inn 75 cent i snitt.

Mens kjøleskipsmarkedet i fjor fikk en svak april måned, har sesongen i år gitt et rekordsterke marked også i april før fallet kom nå i mai. April ratene lå henholdsvis på 114 og 105 cent for moderne og gamle skip.

Fallet i mai var ventet, i det ratene allerede på tampen av april viste klare svakhetstegn på grunn av sviktende lastegrunnlag.

Ratene for mai i år ligger imidlertid godt over nivåene i mai 2003, da moderne og eldre skip gjorde henholdsvis 50 og 43 cent i snitt.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere