RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer vold og seksualforbrytelser - færre tyverier

Oslo (NTB): Det var flere drap, voldtekter og voldsanmeldelser i 2011, mens tallet på biltyverier og tyverier fra boliger gikk ned, viser politiets årsoversikt.
Sist oppdatert:

Samtidig som antall anmeldte tyverier fra villaer sank med nesten 30 prosent og tyverier fra leiligheter gikk ned med 16 prosent, økte oppklaringsprosent noe: fra 37,4 til 38 prosent.

- Dette viser at innsatsen mot vinningskriminalitet har ført fram. Mobil vinningskriminalitet er spesielt utfordrende for politiet ved at den foregår over store geografiske områder og i varierende grad er organisert, sier fungerende politidirektør Vidar Refvik. Han sier målrettet samarbeid på tvers av distrikts- og landegrenser har vært en viktig del av innsatsen.

Av alvorlige lovbrudd, viser rapporten at det ble begått 34 drap i Norge i fjor - i tillegg til de 77 menneskene som ble drept på Utøya og i regjeringskvartalet 22. juli.

Anmeldelser av vold i nære relasjoner fortsetter å øke, og steg med 5,3 prosent fra 2010 til i fjor.

- Om det skyldes en reell økning, eller om utviklingen skyldes økt oppmerksomhet og politiets fokus, er vanskelig å si, sier Refvik, men understreker at det er positivt at flere slike saker anmeldes.

Antall anmeldte seksualforbrytelser økte med 7,4 prosent, mens tallet på voldtektsanmeldelser steg med hele 16,6 prosent. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere