RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Metadon, røkelse og indisk musikk

Sist oppdatert:
Morgenblad-redaktør Truls Lie takker for seg i dagens utgave. Takketalen gir et interessant innblikk i et mediemiljø preget av metadon, røkelse og indisk musikk
Når Truls Lie nå forlater Morgenbladet, benytter han anledningen til å gi et sjeldent innblikk i hverdagen i en avisredaksjon:

- Vi hadde heller ikke råd til mange ansettelser. Jeg tok inn en tidligere narkoman på metadon, ga ham muligheten for et arbeidsmarkedstiltak – men turene til posthuset i sentrum ble stadig lengre. Man svarer ikke "Mååånnennblae" på telefonen. En annen avviker som fikk mulighet i vårt fattige avishus, fant vi i arkivvinduet glanende etter insekter han mente seg beslektet med. En tredje forlot oss smilende på dagen, da han mente arbeidsledighetstrygd var vel så bra, melder Lie.

- En tidligere markedssjef sørget for at den stadig for sent leverte avisen likevel kom i trykken – det hjalp med litt whisky. Neste markedssjef satt omhyllet av røkelse og indisk musikk – så lenge dét varte. En sak handlet om hvorvidt en annonsekonsulent snøt oss for hundretusener i annonsekroner da han flyttet til Sverige. En datakonsulent kjøpte masse datautstyr i vårt navn, og solgte det videre. Eller hva med annonseselgeren som nærmest «truet» annonsekunder til kjøp? Han viste seg å være en tidligere pengeoppkrever, heter det videre i Lies fengslende beretning fra sine ti år i Morgenbladet.

Foto: Morgenbladet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere